Bodóczky Miklós

A régi zenével hangszeresként, gambajátékosként is foglalkozik. Játszott a Musica Profana régi zenei együttesben. Tagja a Purcell Kórusnak, a Discantusban 2005 óta énekel.

May Zoltán

2009 tavaszán csatlakozott az együtteshez, eredetileg mint kisegítő az az évben rendezett tolosai kórusversenyhez. A sikeres verseny után maradt a Discantusban, és azóta is a tagja az együttesnek. Végzettsége szerint kutató vegyész az ELTÉ-n, ahol a PhD fokozatot is megszerezte, de az éneklés és a zene mindig is alapvető szerepet töltött be az életében. 1997 óta tagja az Erkel Ferenc Vegyeskarnak, 2001-2002 között tagja volt a Budapesti Akadémiai Kórustársaságnak (Hollerung Gábor vezetésével), 2007-2009 között a Purcell Kórusban énekelt. Magánének tanulmányait a Molnár Antal Zeneiskolában kezdte 2001-ben, majd Misura Zsuzsa és Hercz Péter voltak a mesterei. Ahogy ő fogalmaz: "Nagy kedvencem a reneszánsz zene és ezért is nagyon élvezi a Discantusban való éneklést, ahol ezt magas színvonalon űzhetem és alaposabban tanulmányozhatom a stílust." Énekegyütteseivel (My Friends Vokál, Cafe Beber) a könnyedebb műfajok felé is kikacsint, ahol a gospel-spirituálé-jazz vonulat iránti rajongásának is eleget tehet. Hangszeres tanulmányként a gitár említhető (klasszikus, jazz).

Nemes Krisztián

Gyermekkora óta énekel kórusban. A Marcibányi téri Ének-Zenei Általános Iskola végzős hallgatóiból alakult Kodály Zoltán Vegyeskar egyik alapító tagja. A Discantus Énekegyütteshez 2004 elején csatlakozott, és az együttes azóta kiemelten fontos része az életének. Török-magyar szakon végzett az ELTE bölcsészkarán, jelenleg könyvkiadói szerkesztőként és angol-török műfordítóként dolgozik. Két gyermek édesapja.

Hallgatnivaló