Bodóczky Miklós

Zenetagozatos általános iskolába járt, ekkor kezdett nagyobb kórusokban és énekegyüttesekben énekelni. Később csellózni, majd viola da gambázni tanult. Ének- és gamba kurzusokon vett részt Angliában és Hollandiában Emma Kirkby, Anthony Rooley, Jaap ter Linden és mások vezetésével. 14 évig volt a Musica Profana együttes tagja, amellyel 4 CD-felvételen is közreműködött, mint énekes szólista és gambás. Az ELTE angol és francia szakán végzett, szabadúszó angol fordító, két évig
európai bizottsági fordítóként dolgozott Luxemburgban. Énekelt az Ensemble Vocal de Luxembourgban és jelenleg tagja a budapesti Purcell kórusnak valamint az Arion gambaegyüttesnek. A Discantusban 2005 óta énekel.

May Zoltán

2009 tavaszán csatlakozott az együtteshez, eredetileg mint kisegítő az az évben rendezett tolosai kórusversenyhez. A sikeres verseny után maradt a Discantusban, és azóta is a tagja az együttesnek. Végzettsége szerint kutató vegyész az ELTÉ-n, ahol a PhD fokozatot is megszerezte, de az éneklés és a zene mindig is alapvető szerepet töltött be az életében. 1997 óta tagja az Erkel Ferenc Vegyeskarnak, 2001-2002 között tagja volt a Budapesti Akadémiai Kórustársaságnak (Hollerung Gábor vezetésével), 2007-2009 között a Purcell Kórusban énekelt. Magánének tanulmányait a Molnár Antal Zeneiskolában kezdte 2001-ben, majd Misura Zsuzsa és Hercz Péter voltak a mesterei. Ahogy ő fogalmaz: "Nagy kedvencem a reneszánsz zene és ezért is nagyon élvezi a Discantusban való éneklést, ahol ezt magas színvonalon űzhetem és alaposabban tanulmányozhatom a stílust." Énekegyütteseivel (My Friends Vokál, Cafe Beber) a könnyedebb műfajok felé is kikacsint, ahol a gospel-spirituálé-jazz vonulat iránti rajongásának is eleget tehet. Hangszeres tanulmányként a gitár említhető (klasszikus, jazz).

Nemes Krisztián

Gyermekkora óta énekel kórusban. A Marcibányi téri Ének-Zenei Általános Iskola végzős hallgatóiból alakult Kodály Zoltán Vegyeskar egyik alapító tagja. A Discantus Énekegyütteshez 2004 elején csatlakozott, és az együttes azóta kiemelten fontos része az életének. Török-magyar szakon végzett az ELTE bölcsészkarán, jelenleg könyvkiadói szerkesztőként és angol-török műfordítóként dolgozik. Két gyermek édesapja.

Hallgatnivaló