Hajós Nikolett

A kóruséneklés az ének-zenei általános iskolai kórusokkal kezdődött, majd a Városmajori Gimnázium zenetagozatával és az ide kötődő Angelika Leánykarban eltöltött tíz dolgos évvel folytatódott. Mindeközben alapítótagja, közel 20 évig énekese majd egy rövid ideig karnagya volt a Budapesti Kodály Zoltán Vegyeskarnak. Ezt követte az ELTE Tanárképző Főiskola, ahol ének- karvezetés-és zongoratanári diplomát szerzett. Itt indult a kamaréneklés a Dowland Énekegyüttessel, s ekkor indult útjára a Discantus Énekegyüttes is, amelynek rövid megszakításokkal, de az alapítás óta aktív tagja. Koncertek, kurzusok, turnék Európa szinte  valamennyi országában és Japánban, számos CD felvétel, versenyek, különdíjak gazdagítják az énekléssel töltött éveket.   A zene tehát elválaszthatatlanul és nagyon erősen része életének.

Ligeti Orsolya

Zenész családba született. Zeneszerző nagyapjának, zongorista édesanyjának, brácsista édesapjának és csellista nővérének köszönhetően a klasszikus zene születése pillanatától része a mindennapjainak. 2009-ben végzett magánének szakon a Weiner Leó Konzervatóriumban Deliné Soós Ágnes növendékeként. Ismeretségei révén megnyíltak előtte a stílusok: gimnáziumi évei alatt az ír népzenét népszerűsítő Irish Coffee, később a Vox Nova acappella énekegyüttes szopránja volt, a Hetedhét világzenei formációnak pedig jelenleg is tagja. A Discantus Énekegyütteshez 2010-ben csatlakozott.

Weiszburg Zsuzsi

Természettudományokban mozgó család egyetlen zenésze. Gyerekkorában inkább a hangszerek játszottak szerepet, majd egyre inkább átvette a szerepet az éneklés. Rövid betekintése volt az Angelica leánykarba, majd a Trefort gimnázium kórusában jeleskedett, és döbbent rá, hogy mennyire jó kórusban lenni, és akár azt vezetni is. Így került a Zeneakadémia kórusvezetés szakára, ugyanekkor megalapította Mészáros Péterrel az Oriolus kamarakórust, később egy informatikai cégeben is kórust hozott létre. Közben több évig énekelt alapítótagként a Capella Silentium együttesben. Jelenleg a Trefort gimnázium ének- illetve a Bartók konzervatórium szolfézstanára, emellett a Purcell kórus énekese.

Hallgatnivaló