Mészáros Péter

Ének-zenetanár, karvezető végzettségét 2004-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte, mely képzéssel  párhuzamosan az ELTE-BTK Germanisztika szakos hallgatója. 2007-ben felvételt nyert a Zeneakadémia Doktorképzésére, Karvezetés alprogramra, ahol 2013-ban szerezte meg a DLA fokozatot.  

1998 óta tagja énekesként a Discantus Énekegyüttesnek, majd 2003-ban átvette az együttes szakmai irányítását. Pályája során megalapította és tizenkét éven át vezette az Arpa d'Or Énekegyüttest, 2000 óta rendszeresen énekel a Vashegyi György által vezetett Purcell Kórusban. 2007-09-ig a Salzburgi Ünnepi Játékokon a Bécsi Staatsopernchor kisegítő tagja.

2004 óta a budapesti Trefort Gyakorlóiskola ének-zene szakos tanára, 2010 óta vezetőtanára, és az iskola kórusának vezetője. 2008-ban Weiszburg Zsuzsannával közösen megalapította az Oriolus Kamarkórust. A Sixtones acappella formáció alapító tagja.  

Széplaki Márk

2011-ben csatlakozott a Discantushoz. Zenei tanulmányait a hangszertanulás jellemzi, a rézfúvós hangszerek és a cselló. Jelenleg is aktív zenekari tag a Solti György Zeneiskola növendékeiből alakult Hegyvidéki Kamarazenekar keretében. A kórusénekléshez az Oriolus Kamarakórus vezette közelebb. A Sixtones acappella csapat alapító tagja. 

Sziklay Pap Ferenc

Alapító tagja az együttesnek. A kóruszene szeretetét az iskoláiból, elsősorban A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolából hozta magával. Jelenlegi zenei tudását és jártasságát saját bevallása szerint is egyértelműen a Discantus Énekegyüttesben való részvételnek köszönheti. A komolyzene mellett időről időre könnyűzenei formációkban is felbukkan, ahol a basszusgitár poszton is minduntalan kamatoztatja a kórusok világában szerzett tapasztalatait. Közgazdász végzettsége nagyban segíti, hogy az együttes szervezőjeként is sikerrel helyt álljon énekesi feladatai mellett. 2010 szeptemberétől boldog édesapa.

Hallgatnivaló